Spring naar inhoud

PvdA: Buslijnen in het Gooi onder de maat

mei 4, 2009

Bus3_1058027hHILVERSUM, NAARDEN – Het openbaar vervoer in het Gooi en de Vechtstreek is fors onder de maat. Dat vindt de Provinciale Statenfractie van de PvdA. De partij roept inwoners van de regio op mee te denken over verbeteringen met het oog op een nieuw ov-contract voor het gebied dat van 2011 tot 2019 van kracht wordt.
In het concessiegebied vallen Hilversum, Huizen, Bussum, Naarden, Blaricum, Eemnes, Laren, Wijdemeren en Muiden. Volgens de PvdA zijn veel dorpskernen niet goed aangesloten op de bestaande buslijnen. Daardoor pakken veel inwoners van de regio de auto om naar hun werk te gaan of voor een uitstapje. Verder is het grensgebied verstoken van adequate buslijnen, stelt PvdA-statenlid Gohdar Massom. Vooral de verbinding per bus met de provincie Utrecht is slecht. Naar Almere zijn de ov-mogelijkheden ‘onvoldoende’.
De PvdA houdt volgende week maandag een regionale ov-bijeenkomst in het Witte Kerkje aan de Koningin Wilhelminalaan in Naarden. Daarbij zijn Tweede-Kamerid Lia Roefs en voorzitter Michael van der Vlis van landelijke reizigersvereniging Rover uitgenodigd. De bijeenkomst begint om acht uur.
Bron: De Gooi- en Eemlander, 3 mei 2009

From → OV: Busvervoer

Geef een reactie

Plaats een reactie