Spring naar inhoud

PvdA voor behoud van bomen Schipholweg (N232)

mei 16, 2012

PvdA Haarlemmermeer en Statenfractie Noord Holland op werkbezoek bij dorpsraad Badhoevedorp

De PvdA Haarlemmermeer en de statenfractie Noord-Holland dringen aan op behoud van groene bomen langs de provincialeweg Schipholweg (N232). Ze steunen de bezwaren van de dorpsraad Badhoevedorp.

Afgelopen week heeft de dorpsraad Badhoevedorp zich ernstige zorgen gemaakt omtrent de geplande bomenkap aan de Schipholweg. Naast het direct aandacht vragen door statenlid Gohdar Massom bij de provincie en fractielid Bert den Elzen bij de gemeente Haarlemmermeer, hebben zij zaterdag 12 mei een werkbezoek gebracht aan de groengroep van de dorpsraad Badhoevedorp.

Alles kappen?
Direct al bij het binnenrijden vallen de vele rode stippen op de bomen op aan de Schipholweg. Alle populieren, verschillende elzen, essen en berken zijn gemerkt waardoor snel te zien is welke gekapt dienen te worden. Wat ook opvalt is dat het lijkt dat er willekeurig bomen zijn aangestipt. Geen enkel stramien of verschil tussen bomen wat betreft oude of jonge bomen, geen verband waar te nemen. Ook valt Massom en den Elzen op dat de bomen prachtig aan het uitlopen zijn en veel jong blad aan de takken zit. De toegangsweg naar Badhoevedorp is het binnenrijden van het dorp als via een groene allee.
Den Elzen en Massom worden tijdens dit bezoek vergezeld door groengroep lid Wijnand Uitman: x93 Wij als groengroep begrijpen absoluut niet waarom zoveel visueel gezien gezonde bomen moeten verdwijnen, ook enig inspectierapport is ons onbekendx94. Volgens Uitman worden er iedere keer weer andere argumenten bijgehaald om de kap door te zetten zoals veiligheid of levensverwachting, de dorpsraad snapt het allemaal niet meer. x93Bermonderhoud?, gewoon ordinair bomenkap is hetx94 volgens Uitman.

Toekomst Schipholweg
In het gehele beeld van Badhoevedorp na de omlegging van de A9 is afgesproken dat de Schipholweg wordt afgewaardeerd, gesproken wordt over een 30Km weg die de entree van het dorp moet vormgeven. Een groene entree welke onderdeel uitmaakt van de groene as en onderdeel zal zijn van de ecologische hoofdstructuur. Den Elzen en Massom vinden het dan een vreemde zaak dat nu al die bomen verdwijnen en er straks een kale berm overblijft. Dit terwijl het eindbeeld in de vele plannen en tekeningen zeer groen is ingekleurd.
Massom heeft hier al vragen over gesteld aan gedeputeerden Post en Bond, terwijl den Elzen de wethouder verkeer en vervoer Bezuijen heeft aangesproken over de stand van zaken van deze vreemde aanstaande bomenkap.
Gohdar Massom: x93 ik heb de gedeputeerde ondertussen vragen gesteld en begrijp dat ze met dorpsraad en omwonende de komende tijd in gesprek gaan, ben benieuwd wat dat gaat opleveren.x94 Den Elzen: x93 ik heb inmiddels begrepen dat de gemeente druk op de provincie uitoefent om eerst met de gemeente te overleggen over de toekomst van de Schipholweg voordat ze zo rigoureus aan de kap gaan beginnen.x94

From → @ GohdarBlog

Geef een reactie

Plaats een reactie