Spring naar inhoud

Nieuwe halte voor R-Net in Toolenburg-Oost

juni 6, 2012

HOOFDDORP – De provincie Noord-Holland is deze week begonnen met de vervanging van bushalte Toolenburg-Oost door een nieuwe wachtruimte voor R-net (lijn 310). Dat heeft de provincie gemeld aan het Vennepse PvdA-Statenlid Gohdar Massom.

De provincie heeft afgelopen jaar de halte Toolenburg-Oost uit de aanbestedingsprocedure gehaald vanwege nader beraad door de gemeente Haarlemmermeer over de locatie van de halte. Alle oude haltes van hoogwaardig openbaar vervoer R-net (zowel lijn 300 als 310) zijn inmiddels vervangen door nieuwe wachtruimtes, behalve Toolenburg-Oost.


Gohdar Massom vond het onterecht dat Toolenburg-Oost geen betere halte krijgt. Hij lobbyde bij de provincie en met succes. Toolenburg-Oost krijgt nu ook een nieuwe wachtruimte op de huidige locatie aan de Mary Zeldenruststraat.

De nieuwe bushalte zal aan de geldende normen voor toegankelijkheid voldoen en krijgt dezelfde uitstraling als de overige wachtruimtes van R-net. Naar verwachting duren de werkzaamheden vijf weken en half juli dit jaar worden afgerond.

Bron: HoofdorpseCourant.nl , 6 juni 2012

Geef een reactie

Plaats een reactie